Danger Close – Majoor Marco Kroon

Ridder Militaire Willems-Orde (RMWO)

‘Danger Close’ recensie voor bibliotheken in Nederland

| Geen reacties

Het Boek Danger Close is inmiddels ook verkrijgbaar via de bibliotheken in Nederland. NBD Biblion recenseert boeken ten behoeve van bibliotheken in Nederland. Hieronder is de recensie geplaatst.

Na zijn benoeming tot Ridder in de Militaire Willems Orde werd kapitein Marco Kroon direct een bekende Nederlander. De MWO, de oudste en hoogste onderscheiding van ons land, is hem toegekend wegens moed, beleid en trouw als commandant van een peloton van het Korps Commando Troepen tijdens de operationele inzet in Afghanistan. Maar niet alleen roem viel hem ten deel, enige tijd later ook beschuldigingen over zaken in zijn privéleven.

In ‘Danger close’ vertelt Marco Kroon niet alleen over de succesvolle acties van zijn eenheid in Uruzgan, maar gaat hij ook in op de onterechte beschuldigingen van drugs- en wapenhandel. Centraal in het boek staan echter de gebeurtenissen tijdens de gevaarvolle patrouilles van het 2e peloton van 108 Commandotroepencompagnie als onderdeel van Special Forces Task Group Viper in 2006. Gevechten tegen de taliban in de omgeving van de Baluchi-pas en de Chora-vallei. Voor zover de acties niet geclassificeerd waren, geeft de auteur een uniek inzicht in het optreden van de Nederlandse commando’s tijdens de missie in Uruzgan.

Het vlot geschreven boek is voorzien van originele kleurenfoto’s en enige overzichtskaarten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.