Danger Close – Majoor Marco Kroon

Ridder Militaire Willems-Orde (RMWO)

Fragment uit Danger Close – “Mijn wagen gaat voorop. Rammen. Denderen. Schieten!”

| Geen reacties

2013.10.14 Danger Close Marco Kroon omslag ondertitel

 

 

 

Mijn wagen gaat voorop.  Rammen. Denderen. Schieten. Maikel stuurt, Niels vuurt, ik knal mijn MAG leeg. “Niels, neem over! Munitiekisten wissel!” Vuren, leeg, laden, vuren, leeg, laden… Bam, bam, bam, een gordijn van lood, een orkaan van kogels, knallend met alles wat we hebben, sprongsgewijs vooruit, elkaar dekkend, zagend voorwaarts, contactvuur op de vijand, verborgen achter wolken vol stof opgeworpen door brullende banden… Schijnbare waanzin, omdat we vol op de vijand afgaan en rijdend nauwelijks ons doel kunnen raken. Maar met al dat lood vooruit en al het stof om ons heen, dwingen we de vijand om te bukken en zien ze niet meer waar ze schieten.

Een voor een vuur ik mijn munitiekisten leeg. ‘Mo, meld me als je in de auto bent,’ schreeuw ik om boven het geluid van het gevecht en de razende MB’s uit te komen. Oordoppen? Gelul!

Bam, bam, bam. Links en rechts slaan de kogels in. De geur van diesel hangt om ons heen als ze de cans doorboren. Achter me ontploffen de 107 millimeter, precies op de plek waar we zojuist nog stonden.  De vijand heeft geen zicht meer op ons!

Mo, Leroy en de anderen breken het gevecht af en rennen en rollen als volgepakte schildpadden de heuvel af naar hun voertuig.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.