Danger Close – Majoor Marco Kroon

Ridder Militaire Willems-Orde (RMWO)

Majoor Marco Kroon

Majoor Marco Kroon, RMWO (1970) is drager van de Militaire Willems-Orde. Deze oudste en hoogste onderscheiding van ons land is hem toegekend wegens moed, beleid en trouw als commandant van een peloton van het Korps Commandotroepen in Afghanistan, in 2006. Hij ontving de onderscheiding voor zijn optreden als leider, als militair en als mens tijdens verschillende, uiterst moeilijke missies.Majoor Kroon voert momenteel het commando van de Charlie ‘Beren’ Compagnie van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene (17 Painfbat).

Lezingen

Kapitein Marco Kroon is beschikbaar voor lezingen. Hij spreekt over onder andere leiderschap, teamwork, communicatie, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden.

Voor meer informatie: www.marcokroon.nl

2 reacties

  1. Wederom een boek dat vlot leest en een helder beeld schetst. (ik vond ‘Leiderschap onder vuur’ al een verademing als het gaat om de anders saaie uitgekauwde werken die in het kader van leiderschapsontwikkeling worden gepresenteerd) Danger Close: Idd vol met gevoel. Mooie aanwinst en informatief voor diegene die zich wil inleven in de feitelijke gebeurtenissen en gevoelens. Soms avontuurlijk, soms ontroerend. Veel respect voor de mannen die daar dienst hebben gedaan. Hebben het niet voor niets gekregen. Jammer van het boek: de opmaak, Grote letters en veel tussenruimte. De dikte van het boek suggereert dat het meer tekst bevat. Het had wat mij betreft écht vol mogen staan. Stof genoeg lijkt me…

    Mooie aanzet voor een filmscript wellicht ?

  2. Goed boek vlot geschreven en leest prettig weg en een ieder die kriktiek op Marco Kroon had zou verplicht zijn boek moeten lezen respect! Mooie inkijk bij het Korps commando troepen en hun operaties.een aanrader voor iedereen die de militaire historie en warm hart toedraagt!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.