Danger Close – Majoor Marco Kroon

Ridder Militaire Willems-Orde (RMWO)

PERSBERICHT – Kapitein Marco Kroon schrijft boek over de successen van een Nederlands Special Forces peloton in Afghanistan

| Geen reacties

Utrecht, 16 oktober 2013 – Marco Kroon, geridderd voor zijn dapperheid en vervolgens beschuldigd en vervolgd. Voor het eerst en voor het laatst spreekt Nederlands enige Ridder in actieve dienst zich uit over zijn tijd als commandant van een Special Forces peloton in Afghanistan, over de Ridderslag, beschuldigingen en zijn val van hero to zero.

Marco Kroon is door Koningin Beatrix gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van ons land. Hij droeg deze dapperheidsonderscheiding op aan Special Forces Task Group Viper, de commando-eenheid die onder zijn leiding onder extreem moeilijke en vijandige omstandigheden in Afghanistan opereerde. Het leek een heldenverhaal. Maar niet lang na zijn decoratie werd Marco Kroon verdacht van handel in wapens en drugs, in beschuldiging gesteld en tot zijn vrijspraak door de media achtervolgd.

Van dichtbij, door zijn ogen, beleven we de periode van beschuldigingen, maar vooral ook de spannendste en meest succesvolle militaire operaties van onze tijd. Pagina’s vol adrenaline, de geur van zweet en kerosine, gordijnen van lood en de onvoorwaardelijke band van kameraadschap die elk gevaar doet vergeten. En ook: de onzekerheid, de frustraties en de gevechtsuitputting.

De gebeurtenissen en dialogen in het  boek zijn gebaseerd op feiten, maar beschreven vanuit de eigen herinnering en interpretatie. De namen van de personages zijn fictief, de chronologie der gebeurtenissen is aangepast. Uit veiligheidsoverweging voor actief dienende special forces operators  zijn niet alle betrokkenen, acties en details vermeld.

Inclusief nooit eerder getoond beeldmateriaal!

2013.10.14 Danger Close Marco Kroon omslag

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.